1985’DEN BERİ ÇİLEK TADINDA BİR ÇOCUKEVİ
Çilek Çocukevi, çocukların hareketli oyunlar oynayabilmeleri için (kaydırak, salıncak, tırmanma, üniteleri, döner koltuk…), drama çalışmaları yapabilmeleri ve evcilik oynayabilmeleri için (şato (şato, ağaç ev, tırtıl…), doldurma, taşıma, şekillendirme, yeni biçimler yaratabilmeleri için (kum havuzları), kahvaltı edebilmeleri, yemek yiyebilmeleri, resim ve elişi çalışmaları yapabilmeleri için gerekli olan tahta masa ve sandalyelerin sistemli ve planlı bir şekilde yerleştirildiği, çocuklara bitki yetiştirebilme, hayvanları tanıyabilme ve onlarla olumlu ilişkiler kurabilme olanağı sağlayan yemyeşil bir bahçe içinde 1 kat ve 1 çatı katından oluşmuştur. Birinci katta 3 oda ve geniş bir salon, çocuklar için tuvalet, mutfak, çatı katında ise 1 oda ve geniş bir etkinlik odası bulunmaktadır.
Çilek Çocukevi binası, çocukların içinde boşluk hissiyle kaybolmayacakları kadar küçük ancak her tür etkinliği rahatça ve keyifle yapabilecekleri kadar büyük, aydınlık, ferah ve çocuklar için özel düzenlenmiş bir binadır.
DOĞAL BESLENME
GELİŞİMSEL TAKİP
EV SICAKLIĞI
MUTLU ÇOCUKLAR
EKİBİMİZ
Çilekte 2-6 yaş arası çocuklara eğlence, arkadaşlık, sevgi, güven ve huzur dolu bir ortamda eğitim sunuyoruz. Amacımız, çocuklarımızın sağlıklı olarak gelişmelerini, sosyalleşmelerini ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak. Ruhsal ve zihinsel gelişmelerinde çok önemli rol oynayan çocukluk yıllarını sevgi dolu bir ortamda geçirmeleri, onlarla özgüvenli ve başarılı bir gelecek hazırlayacaktır.
Öğrenmeye en açık yaş dilimi 2-6 yaş arası çocukların eğitimlerini özenli şekilde almaları gerektiğine inanan Çilek, onlar için ileriki yaşlarında her zaman hatırlayacakları sıcak ve samimi bir yuvadır.
Çatalca tarafında bulunan çiftliğimizde ürünler tamamen doğal ve çocukevimizin çocukları için yetiştirilmektedir.
Tüm sebze ve meyveler mevsiminde verilmektedir. Sabah ve ikindi kahvaltısında çocuklarımıza verilen ekmekler çocukevimizin aşçısı tarafından günlük ve taze bir şekilde ikram edilmektedir. Kahvaltılarda günlük şişe süt kullanılmaktadır. Kahvaltı saatinde ikram edilen bal çiftliğimizin arılarından elde edilmektedir. Marmelat, reçel, tarhana, domates suyu, turşu ve erişte özel olarak üretilir. Doğum günlerinde çocuklarımız bol şekerlemeli ve hazır pastalar yerine evde anneleri ile birlikte yaptıkları sütlü tatlı, kurabiye, poğaça , kek türü yiyecekleri okula getirirler. Kutu meyve suyu çocuklarımıza verilmez. Yaz mevsiminde taze meyvelerden hazırlanmış ve cam şişelerde korunan kayısı, erik ve vişne suyu verilmektedir. Çocukevimizde, damacana su değil arıtma su kullanılmaktadır. Filtresi periodik aralıklarla ve ölçüm yapılarak değiştirilmektedir.
İçerdikleri katkı maddeleri nedeniyle çocuklara gofret, şekerleme, hazır bisküviler, patates – mısır cipsi, gibi yiyecekler verilmez, aynı şekilde hazır çorbalar, et suyu/tavuk suyu tabletleri, ketçap, mayonez gibi hazır ürünleri içerisine MSG, Soya proteinleri gibi katkı maddeleri girdiği için kullanılmamaktadır.
Çocukların hareketli oyunlar oynayabilmeleri için kaydırak, salıncak, tırmanma, üniteleri, döner koltuk, evcilik oynayabilmeleri için şato, ağaç ev, tırtıl, doldurma, taşıma, şekillendirme, yeni biçimler yaratabilmeleri için kum havuzları, kahvaltı edebilmeleri, yemek yiyebilmeleri, resim ve elişi çalışmaları yapabilmeleri için gerekli olan tahta masa ve sandalyelerin sistemli ve planlı bir şekilde yerleştirildiği, çocuklara bitki yetiştirebilme, hayvanları tanıyabilme ve onlarla olumlu ilişkiler kurabilme olanağı sağlayan yemyeşil bir bahçe içinde 1 kat ve 1 çatı katından oluşmuştur.
Her dönemde bir kes Çocuk-Öğretmen-Aile sunumu olan portfolyo yapılır. Portfolyo toplantısında sınıf içi çalışmaların yer aldığı dosyayı çocuk ailesi ve öğretmenlerine sunar. Amaç öğrencilerin kendi becerilerini ailesine ve öğretmenlerine sunarak kendini tanıma, tanıtma, ifade etme, eksik ve güçlü yanlarını görme, değerlendirme becerilerini geliştirmektir.
Randevulu Bireysel Veli Görüşmeleri:
Çocukların gelişimi hakkında velilere ayrıntılı bilgi verilir ve çalışmalarından örnekler sunulur.
Aile Katılımı:
Değişik mesleklerdeki veliler, yıl içinde işlenen konular paralelinde gruplara davet edilir, çocuklar bilgilendirilir.
Haftalık Bülten:
Her hafta sonu gönderilen, bir sonraki haftada işlenecek konular ile yapılacak etkinliklerin velilere bildirildiği duyru mektuplarıdır.